(Aυτόν τον Αλέξη Τσίπρα εκτιμούμε κι όχι εκείνον που αμόλαγε τα ταλαίπωρα περιστέρια στην γιορτή των μουλαδοφώτων στην παράγκα του Πειραιά.)
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ακριβώς στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, ώρα 16:00 ορκίστηκε πρωθυπουργός.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα πληρώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού» είπε ενώπιον του Προέδρου ο κ. Τσίπρας. «Θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους» προσέθεσε.
Κοστούμι με πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα, ήταν το κοινό dress code με το οποίο προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης.
- Παπούλιας: Συγχαρητήρια
- Τσίπρας: Συναντήθηκα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νεα κυβέρνηση, άρα υπάρχει δεδηλωμένη και ελπίζω πως αυτη η πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
- Παπούλιας: Όπως ορίζει η θέση μου, δεν μπορώ παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπει, και να σας ορκίσω.
- Τσίπρας: Είπαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, είναι ανηφορικός ο δρόμος.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στον οποίο είπε: «Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ' ότι στο παρελθόν» .
Δεν έχω παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν έχω βαφτίσει τα παιδιά μου και δεν θα μπορούσα να ορκιστώ κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνω, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον κ.κ. Ιερώνυμο, εξηγώντας του γιατί επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.
kourdistoportokali.gr