Ίσως έφτασε η ώρα να πούμε αντίο. Μια προσωπική εξομολόγηση στον Έλληνα που δεν έμαθε τίποτα από τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες.

Γιατί σκέφτομαι να μην αρθρογραφήσω πάλι και να μην αναπαράγω ειδήσεις

Αναρωτιέμαι το τελευταίο διάστημα, ποιος είναι τελικά ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσω, ο στόχος που πρέπει να θέσω για να πιστέψω μέσα μου, να συνειδητοποιήσω πως βάζω με την ιστοσελίδα που επιμελούμαι ένα λιθαράκι για να γίνει αυτός ο τόπος καλύτερος.

Η ιστοσελίδα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014, αλλά έμεινε αδρανής καθώς στις αρχές του 2015 έχασα τον Πατέρα μου από καρδιακή ανακοπή, μιας και δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και δεν είχα την διάθεση, και από τον ψυχικό πόνο αλλά και τα θέματα που προέκυψαν μετά την απώλεια του Πατέρα μου. Για να το θέσω όσο πιο απλά μπορώ, απλά οι προτεραιότητες μου άλλαξαν άρδην και με τρόπο δραματικό.

Έχοντας πραγματικά την ανάγκη να εργαστώ, αναγκάστηκα να δεχτώ πρόταση έμμισθης συνεργασίας με γνωστή ιστοσελίδα, την οποία για προσωπικούς λόγους δεν θα αναφέρω. Αναγκάστηκα να συνεργαστώ με γνωστότατο πολιτικό τον οποίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχω πολεμήσει και κρίνει ίσως όσο κανείς άλλος.
Μιας και ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας ήταν το διάστημα εκείνο φίλος με τον εν λόγω πολιτικό άνδρα ήμουν στην δυσάρεστη θέση να γράφω διθυράμβους και να προωθώ την κομματική γραμμή της ιστοσελίδας και του ιδιοκτήτη της.

Οι Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες κατά κύριο μέρος στην Ελλάδα είναι "Δημοσιογραφικές Γαλέρες".

Τι εννοώ με αυτό τον χαρακτηρισμό; Απλά, προσλαμβάνουν άτομα μικρής ηλικίας, που μόλις έχουν αποφοιτήσει από ΙΕΚ Δημοσιογραφίας. Τους υπόσχονται πως κάποια στιγμή, και εφόσον ανήκουν στο προσωπικό της ιστοσελίδας, θα υπογράφουν τα άρθρα τους και πλέον θα είναι επώνυμοι δημοσιογράφοι. Πραγματικά αν παρατηρήσει κάποιος στα μέσα δικτυακής ενημέρωσης ελάχιστα άρθρα έχουν την υπογραφή του αρθρογράφου. Η ιστοσελίδα δεν είναι οι αρθρογράφοι, που στις περισσότερες "Δημοσιογραφικές Γαλέρες" αμείβονται με πενιχρές αμοιβές που δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά τους έξοδα. Προσωπικά γνωρίζω πως οι αμοιβές κυμαίνονται κάτω από τα 300 ευρώ μηνιαίως.

Γνωρίζω πως σε "Μεγάλες" ειδησεογραφικές ιστοσελίδες πάρα πολλοί είναι απλήρωτοι για μήνες, και μάλιστα γνωστός μου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα για να εργαστεί στην Θεσσαλονίκη, γιατί ο προηγούμενος εργοδότης του δεν πλήρωνε. Ο πρώην εργοδότης μάλιστα είναι πάρα πολύ γνωστός, παρουσιάζει σε φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση κανάλι, ενημερωτικό δελτίο, έχει πλήθος ιστοσελίδων και πραγματικά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν πραγματικά να είμαστε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων στην Ελλάδα. Επειδή αρκετοί από εσάς θα υποθέσετε πως είναι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, θα σας πω, πως δεν είναι αυτός.

Στην συνέχεια πρόσφατα μου έγινε πρόταση, για συνεργασία από την μεγαλύτερη ίσως ιστοσελίδα στην Ελλάδα, και ανέλαβα την στήλη του φωτομοντάζ, αν και δεν συμφωνώ με τον όρο "φωτομοντάζ" αλλά προτιμώ τον όρο "Photo Manipulation". Βέβαια και εκεί μετά από συνεργασία μερικών μηνών, και αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις του Μεγαλοδημοσιογράφου ιδιοκτήτη, όταν έθεσα εκ νέου εμμέσως το θέμα των οικονομικών μου απολαβών, η απάντηση του ήταν πως θα φανεί αφερέγγυος αλλά αυτή την στιγμή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και ίσως στο μέλλον. Όπως είναι φυσικό, διέκοψα με τρόπο ευγενικό πάντα, την συνεργασία μου μιας και το όφελος ήταν μονόπλευρο.

Οι Μεγαλοδημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι αδίστακτοι, απάνθρωποι και μάλιστα στον καιρό της κρίσης έχουν δείξει πραγματικά τον χειρότερο τους εαυτό. Μπορεί να μην πληρώνουν τους υπαλλήλους τους αλλά κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες των πολυτελών διακοπών τους, και γινόμαστε γνώστες και της παραμικρής λεπτομέρειας από τις διακοπές και την καθημερινή τους ζωή. Άραγε ποιόν ενδιαφέρει;


Καμία ιστοσελίδα δεν είναι ανεξάρτητη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα το οποίο χρησιμοποιούν αφειδώς. Κάθε ιστοσελίδα εξαρτάται από τις διαφημίσεις και όταν θέλει να πάρει και ένα μέρος από τις κρατικές διαφημίσεις, για να είμαστε και ειλικρινείς, πρέπει να στηρίζει και να εγκωμιάζει την εκάστοτε κυβέρνηση. Πραγματικά για εμένα είναι αδιανόητο ένας Δημοσιογράφος να έχει φίλους πολιτικούς ή να στηρίζει με τον πιο εξόφθαλμο, επιδεικτικό και συνάμα γλοιώδη τρόπο την πολιτική της κάθε κυβέρνησης ακόμη και όταν ο ίδιος γνωρίζει πως η πολιτική αυτή και η κυβέρνηση καταστροφική για την Ελλάδα και προπάντων τον Έλληνα, γιατί ο Έλληνας είναι η Ελλάδα.

Η άλλη πληγή μετά την Δημοσιογραφία είναι τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης. Θα μιλήσω μόνο για το twitter μιας και σχεδόν αποκλειστικά δραστηριοποιούμαι μόνο σε αυτό το μέσο. Είδα άτομα που πραγματικά πίστευα πως είναι ακομμάτιστα για να δω στην πορεία του χρόνου πως σχεδόν αθόρυβα στήριζαν κόμματα, αλλά το έκαναν με έναν τόσο "βελούδινο" τρόπο...

Ο κάθε μεγαλοδημοσιογράφος αλλά και οι περισσότεροι Πολιτικοί έχουν τον δικό τους κομματικό στρατό, εκτός από τον δικτυακό στρατό του κάθε κόμματος.Κάθε πολιτικός ελέγχει και μια ιστοσελίδα η οποία σαν αντάλλαγμα βρίθει από διαφημίσεις, συνήθως σε τοπικές ιστοσελίδες της επαρχίας.
Σε αυτή την χώρα η προπαγάνδα και τα fake news επιβραβεύονται και πιστεύω πως κάποτε θα παρασημοφορούνται κιόλας.

Αν κρίνεις και τις δύο πλευρές, και την Αντιπολίτευση αλλά και την Κυβέρνηση, πραγματικά είσαι "Δικτυακά νεκρός". Θα σου επιτεθούν, θα σε προσβάλουν, θα σε μειώσουν, θα χρησιμοποιήσουν ακόμη και απειλές. Ο Έλληνας στο twitter ακολουθεί κομματικές γραμμές, και πραγματικά δεν καταλαβαίνει την δύναμη που έχει και την μοιράζει απλόχερα, στην ουσία σε αυτούς που τον έχουν καταστρέψει. Δεν καταλαβαίνει πως στο τέλος, παρά το δικό του προσωρινό όφελος, παίρνει και αυτός μέρος στην τελειωτική καταστροφή αυτής της χώρας, και στην δολοφονία για το μέλλον των παιδιών του.

Ο Έλληνας είναι τρομερά εγωιστής, ατομιστής και δυσκολεύεται πραγματικά να καταλάβει πως αν τον ενδιαφέρει μόνο το κοινό καλό αυτό θα έχει θετικότατο αντίκτυπο και στην δική του ποιότητα ζωής. Την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας την έχουν οι πολιτικοί και οι πληρωμένες πέννες τους, αλλά την δύναμη για να καταστρέψουν αυτή την χώρα τους την έδωσες ΕΣΥ! ΝΑΙ, ΕΣΥ!.

Η Αδιαφορία σου για την διαφθορά, για τον πλουτισμό των Πολιτικών, την ανηθικότητα και τον βιασμό της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Δημοσιογραφίας, είναι η άδεια που τους δίνεις για να συνεχίσουν να έχουν γεμάτες τις τσέπες και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Εσύ είσαι απλά ένας θεατής της καταστροφής σου, άβουλος, αδύναμος αλλά προπάντων φοβισμένος και κουρασμένος. Την δική σου σύνταξη έκοψαν, τον δικό σου μισθό. Βέβαια οι Πολιτικοί και οι Μεγαλοδημοσιογράφοι συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα και αδιαφορούν για εσένα. θα σε θυμηθούν βέβαια στις επόμενες Εκλογές, να είσαι σίγουρος. Είσαι ο απαραίτητος ηλίθιος για να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με αυτό τον τρόπο.

Ο Έλληνας ίσως να είναι και ο μόνος πολίτης στον κόσμο που δημιουργεί ο ίδιος τους Θεούς του, που στην συνέχεια θα τον καταστρέψουν. Ο ίδιος γεννάει την καταστροφή του. Είναι ο υπνοβάτης που ποτέ δεν ξυπνάει, είναι αυτός που ζει μέσα σε ένα όνειρο που νομίζει πως είναι η πραγματικότητα.

Με βάση όλα αυτά, σκέφτηκα ποιος είναι ο δικός μου ρόλος. Με το να αναπαράγω ειδήσεις στην ουσία δεν ωφελώ εσένα αλλά τις πηγές των ειδήσεων. Τις "Μεγάλες ιστοσελίδες" τις οποίες εσύ έκανες μεγάλες, δεν ξέρω από δική σου επιλογή ή αν σου "επιβλήθηκε" από το μάρκετινγκ, την διαφήμιση τους, από την έντονη παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εγώ δεν έχω ούτε τα μέσα, ούτε τις γνωριμίες, αλλά ούτε και τους πόρους για να  προβληθώ, ούτε ανήκω σε κομματικούς στρατούς, ούτε πιστεύω πια σε κόμματα για να συνταχθώ, να συστρατευτώ μαζί τους στον αγώνα για την εξουδετέρωση των πολιτικών τους Αντιπάλων. Ο δικός μου ρόλος πρέπει να είναι να σου λέω την αλήθεια, την γνώμη μου και την άποψη μου ανεπηρέαστα από πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν πρέπει να αναπαράγω απλά ειδήσεις, αλλά πρέπει να σε αφουγκράζομαι, να βλέπω τα προβλήματα σου, να ακούω την αγωνία σου, και αν μπορώ να προσπαθώ από την πλευρά μου να βοηθήσω ώστε να βρεθούν και με την δική μου συμβολή λύσεις.

Αλλά ακόμη και αν τα κάνω όλα αυτά, δεν ξέρω αν θα με ακούσεις, ίσως γιατί τα αυτιά σου τόσα χρόνια συνήθισαν να ακούνε το μαγευτικό τραγούδι των Σειρήνων της Δημοσιογραφίας και της Πολιτικής, αλλά αντίθετα με τον Οδυσσέα, δεν είσαι δεμένος στο κατάρτι και δεν έχεις βουλωμένα τα αυτιά σου με βουλοκέρι, και συνεχίζεις το ταξίδι σου στα βράχια που θα ξεσκίσουν τις σάρκες σου. Δεν έμαθες τίποτα από τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες.

COMMENTS

Όνομα

ΔΙΑΦΟΡΑ,13,διε,1,ΔΙΕΘΝΗ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,105,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,2,EΛΛΑΔΑ,50,
ltr
item
e-nea365: Ίσως έφτασε η ώρα να πούμε αντίο. Μια προσωπική εξομολόγηση στον Έλληνα που δεν έμαθε τίποτα από τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες.
Ίσως έφτασε η ώρα να πούμε αντίο. Μια προσωπική εξομολόγηση στον Έλληνα που δεν έμαθε τίποτα από τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWjyRuTVTCdRVtKJaPOB6zilA-M8iSR5RkfXNzbnNsWX7ZVyJRAT-n5zFzMO_yDPe9wfF6oxzZ1UAfcRGU1MJgIrLRfYWVhO7-y3rvVtR1xKy70fB8-Tp5P2aMpKbkquS-9XfxwYI9k3E/s320/image004%25283124%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWjyRuTVTCdRVtKJaPOB6zilA-M8iSR5RkfXNzbnNsWX7ZVyJRAT-n5zFzMO_yDPe9wfF6oxzZ1UAfcRGU1MJgIrLRfYWVhO7-y3rvVtR1xKy70fB8-Tp5P2aMpKbkquS-9XfxwYI9k3E/s72-c/image004%25283124%2529.jpg
e-nea365
https://e-nea365.blogspot.com/2018/06/Isos-eftase-h-ora-na-poume-antio-Mia-prosopikh-exomologisi-ston-Ellina-poy-den-emathe-tipota-apo-ton-Odyssea-kai-tis-Seirines.html
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/2018/06/Isos-eftase-h-ora-na-poume-antio-Mia-prosopikh-exomologisi-ston-Ellina-poy-den-emathe-tipota-apo-ton-Odyssea-kai-tis-Seirines.html
true
467233299359476047
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy