Συνταγή Brownies με τριπλή δόση σοκολάτας και καραμέλα!
Συστατικά:
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι λευκό τσιπ σοκολάτας
1 φλιτζάνι του Ημίγλυκος κομματάκια σοκολάτας
2/3 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας
½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο σκόνη εσπρέσο
Διαδικασία:
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
2) Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και στιγμιαία σκόνη espresso, να αναμειχθούν.
3) Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
4) Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά και αναμειγνύουμε μονο μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
5) Κρατάμε 1 φλυτζάνι από το μείγμα και στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί. Καλο είναι στο σημείο αυτό να χτυπήσουμε λιγο το ταψί κάτω στον πάγκο για να απομακρυνθούν οι θύλακες αέρα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα τσιπς της λευκής σοκολάτας ομοιόμορφα ,και περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας πάνω από αυτό.
6) Προσθέστε τα κομματάκια της ημίγλυκς σοκολάτας στο υπόλοιπο 1 φλυτζάνι που κρατήσατε, και απλώστε το και αυτό στο ταψί.
7) Ψήστε τα brownies για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στη συνέχεια να χρησιμεύσει!
Συνταγή από το βιβλίο της Laura Vitale.
COMMENTS