«Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή περιπέτειες»

Photo: @atsipras/twitterΜετρημένος κι εν αναμονή για την πρωθυπουργία εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 25 Ιανουαρίου.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε περισσότερο για τα όσα σκοπεύει να κάνει από τη Δευτέρα και μετά και απέφυγε τις ιδιαίτερα σκληρές τοποθετήσεις για την απερχόμενη κυβέρνηση, όπως συνήθιζε το προηγούμενο διάστημα.
«Δώστε μας τη δύναμη, δώστε μας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσουμε να κάνουμε τις ρήξεις και τις συγκρούσεις που έχουμε πει. Μέσα κι έξω από την Ελλάδα», ήταν ο κεντρικός πυλώνας πάνω στον οποίο κινήθηκε ο Τσίπρας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναντηθεί κατ' ιδίαν με την Άνγκελα Μέρκελ για τα θέματα που αφορούν την οικονομία.
«Οι τελευταίες μετρήσεις μας δίνουν ένα βήμα πριν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Έχουμε ανάγκη την αυτοδυναμία όχι γιατί είμαστε αλαζόνες και θέλουμε την επιστροφή στο κομματικό κράτος, αλλά για να έχουμε λυμένα τα χέρια ώστε να κάνουμε τις μεγάλες συγκρούσεις μέσα και έξω από τη χώρα. Χρειάζεται ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μη νοθεύεται η βούληση του λαού και για να μην έχουν λόγο ύπαρξης οι δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι.
Διαβάστε τι είπε:
  • Για την ημέρα μετά τις εκλογές: «Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν υπάρχει Μνημόνιο, δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει Σαμαράς. Τα δύσκολα είναι εντός χώρας, όχι εκτός. Η Ευρώπη αλλάζει, δεν είναι ίδια μετά το 2012. Τα δύσκολα είναι μέσα στη χώρα. Εμείς από Δευτέρα θα συγκρουστούμε με όσους χρεοκόπησαν τις τράπεζες και τις έσωσαν με λεφτά του πολίτη, για όσους δεν τηρούν τους κανόνες στα ΜΜΕ. Θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπονται από τους νόμους, ισότιμα και για όλους τους πολίτες».
  • Για το Eurogroup της Δευτέρας: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει κυβέρνηση τη Δευτέρα ή εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, κάτι που θα μας φέρει σε περιπέτειες».
  • Για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης: «Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 για όλους ανεξαιρέτως και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Με αυτές τις δύο κινήσεις θα μπορέσει να επανεμφανιστεί η μεσαία τάξη και να πάρει ανάσα η αγορά. Θέλουμε να απαλύνουμε τον πόνο του κόσμου».
  • Για το τι αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απ' όλα όσα έχει υπογράψει η χώρα: «Αναγνωρίζουμε τις θεσμικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τη συμμετοχή μας σε θεσμούς. Η τρόικα είναι εξωθεσμικός οργανισμός και καμιά συνθήκη δεν την αναγνωρίζει. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τα μέσα για την επίτευξη των στόχων. Η λιτότητα δεν είναι στις αρχές της ΕΕ και πλέον η Ευρώπη αλλάζει. Θα βοηθήσουμε στο να αλλάξει ακόμη πιο γρήγορα και να τονωθεί η ανάπτυξη. Και από τη Δευτέρα αλλάζει και το πώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ευρώπη. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα και δεν τηρούνται».
  • Για το αν θα ζητήσει παράταση του προγράμματος: «Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις Ντράγκι, έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούλιο να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις. Έτσι κι αλλιώς αυτό πιστεύαμε πως πρέπει να γίνει εξ αρχής. Δεν θα κάνουμε ιδιαίτερες συναντήσεις με τη Μέρκελ, θα πάμε να μιλήσουμε θεσμικά στην Ευρώπη. Το πρώτο μου ταξίδι δεν θα είναι στη Γερμανία, αλλά στην Κύπρο».
  • Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Εκτιμώ τον Σταύρο Δήμα, αλλά τον έκαψε ο Αντώνης Σαμαράς γιατί έχει συμβολιστεί στο πρόσωπό του η μνημονιακή κυβέρνηση. Εμείς θα προτείνουμε πρόσωπο όχι με βάση τις απόψεις, αλλά για το αν μπορεί να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

COMMENTS

Όνομα

ΔΙΑΦΟΡΑ,13,διε,1,ΔΙΕΘΝΗ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,105,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,2,EΛΛΑΔΑ,50,
ltr
item
e-nea365: «Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή περιπέτειες»
«Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή περιπέτειες»
http://s.protagon.gr/resources/2015-01/b8cn5whcqaa5wnv-thumb-large.jpg
e-nea365
https://e-nea365.blogspot.com/2015/01/blog-post_882.html
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/2015/01/blog-post_882.html
true
467233299359476047
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy