Πρώτο υπουργικό συμβούλιο και εντολές Αλ. Τσίπρα

Συνεδριάζει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει το στίγμα γα το πώς πρέπει από εδώ και στο εξής να συμπεριφέρονται τα μέλη της κυβέρνησης
, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διγλωσσίας και αλαζονικής συμπεριφοράς.
Αυτό που αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός είναι ότι οι όποιες διαφωνίες και η λήψη αποφάσεων πρέπει να διατυπώνονται εντός του υπουργικού συμβουλίου και ειδικά εντός του 15μελους κυβερνητικού συμβουλίου (Πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος, 10 υπουργοί και οι 3 υπουργοί Επικρατείας), που πρόθεση του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του είναι να συνεδριάσει ανά εβδομάδα, ώστε να γίνεται μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, να διατυπώνονται οι όποιες ενστάσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα άλλωστε είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να είναι «μικρό και ευέλικτο» και να δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να εποπτεύουν τους τομείς ευθύνης τους. Όπως λένε στο Μαξίμου, απαντώντας επί της ουσίας στις χθεσινές αιτιάσεις της Ν.Δ. ότι η νέα κυβέρνηση δεν είναι ολιγομελής -όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ- η κυβέρνηση έχει πλέον 10 αντί για 18 υπουργεία, 13 αντί για 19 υπουργούς και 5 υφυπουργούς αντί για 20. Βέβαια έχει και 20 αναπληρωτές υπουργούς. 
Σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, ενώ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ήδη στο Mega ότι θα ανακληθούν «όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει αντισυνταγματικά» και «όλες οι πράξεις διαθεσιμότητας».
Ένα σαφές μήνυμα ότι η νέα κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα απολέσει λόγω χρέους το δικαίωμα να εκφράζει ισότιμα εντός των οργάνων της Ε.Ε., τις θέσεις και τις απόψεις της, εστάλη χθες με την αντίδραση στην ανακοίνωση-δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε.» για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία μετά το τραγικό γεγονός του «βομβαρδισμού» της Μαριούπολης. 
Μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει συνέχεια στο θέμα αύριο Πέμπτη στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών που έχει ως βασικό θέμα συζήτηση τις ευρωρωσικές σχέσεις.
naftemporiki.gr

COMMENTS

Όνομα

ΔΙΑΦΟΡΑ,13,διε,1,ΔΙΕΘΝΗ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,105,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,2,EΛΛΑΔΑ,50,
ltr
item
e-nea365: Πρώτο υπουργικό συμβούλιο και εντολές Αλ. Τσίπρα
Πρώτο υπουργικό συμβούλιο και εντολές Αλ. Τσίπρα
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/907383/638/399/0x0000000000d13764/2/tsipras-proedriko-megaro.jpg
e-nea365
https://e-nea365.blogspot.com/2015/01/blog-post_733.html
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/2015/01/blog-post_733.html
true
467233299359476047
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy