Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου

Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο ΜαξίμουΤις τελευταίες ώρες όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί τόσο στον πολλά υποσχόμενο Αλέξη Τσίπρα όσο και στην Περιστέρα Μπαζιάνα
, τη γυναίκα που τόσα χρόνια τώρα βρίσκεται σιωπηλά δίπλα του, υποστηρίζοντας και εμπνέοντας τον.
Ο «αφανής ήρωας» στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα
Ποια είναι όμως η Περιστέρα (ή Μπέτυ όπως την αποκαλεί ο ίδιος) και πώς κατέληξε να γίνει το στήριγμα και ο «αφανής ήρωας» στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας; Η ιστορία των δυο τους μετρά 23 ολόκληρα χρόνια και ξεκινά κάπου στα μέσα του Λυκείου όταν πρωτογνωρίστηκαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Άραγε περίμεναν πως ο εφηβικός τους έρωτας θα εξελισσόταν σε κάτι τόσο δυνατό και θα οδηγούσε στη δημιουργία της δικές τους οικογένειας; Μάλλον όχι.
Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου
Γεννημένοι και οι δύο το 1974, εκείνη στην Καρδίτσα και ο Αλέξης στην Αθήνα, ήρθαν κοντά από μαθητές, αγωνίστηκαν μαζί στις καταλήψεις του 1990 – 1991 και σε αντίθεση με τα περισσότερα ζευγάρια των σχολικών χρόνων, έμειναν μαζί και στα φοιτητικά τους χρόνια μη διστάζοντας μάλιστα να συγκατοικήσουν. Κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό που τους κράτησε μαζί δύο δεκαετίες. Άλλοι λένε πως η τόσα χρόνια αρμονική συμβίωσή τους οφείλεται στις κοινές ιδεολογίες τους, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως το ζευγάρι χάρη στην αγάπη του ενός προς τον άλλο αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους εφηβικούς έρωτες να τελειώνουν άδοξα.
Αλέξης και Περιστέρα στην ΚΝΕ και τις καταλήψεις
Αλέξης και Περιστέρα ήταν εντεταγμένοι από μικρή ηλικία στο χώρο της Αριστεράς και ειδικότερα στην ΚΝΕ από όπου ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με το πολιτικό σύστημα. Εκείνη βέβαια ουδέποτε ακολούθησε τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα, παρά προτίμησε να τον στηρίξει σε όλες τις πολιτικές του προσπάθειες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και έκτοτε έχει αποφασίσει να αποτελεί το ουσιαστικότερο στήριγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την εποχή που εκείνος μαχόταν ως φοιτητής κατά των πολιτικών στερεοτύπων.
Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου
Από τη συγκατοίκηση στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τα παιδιά
Το ζευγάρι μπορεί να μετρά 23 χρόνια σχέσης και 20 συμβίωσης, όμως αυτό που παραξενεύει τον περισσότερο κόσμο είναι η άρνησή τους να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Ο λόγος; Και οι δυο τους έχουν παραδεχτεί πως δεν πιστεύουν στο συγκεκριμένο μυστήριο -όπως δεν πιστεύουν και σε κάθε είδους κοινωνική σύμβαση- και αντί αυτού επέλεξαν να υπογράψουν για τυπικούς κυρίως λόγους ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Τον Μάιο του 2010 έρχεται στον κόσμο ο πρώτος τους γιος, ο Παύλος, που πήρε το όνομά του από τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2012 η Μπέτυ φέρνει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, τον Ορφέα Ερνέστο.
Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου
Αλέξης – Περιστέρα λένε όχι στη βάφτιση των παιδιών τους
Η εμμονή του ζευγαριού να τάσσεται κατά των κοινωνικών στερεοτύπων οδηγεί στην άρνηση τους να βαφτίσουν τα δύο τους αγόρια. Παύλος και Ορφέας Ερνέστο πήραν τα ονόματά τους  μέσω τελετής ονοματοδοσίας και ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με την… κολυμπήθρα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μάλιστα πολλάκις κατηγορηθεί για την όχι και τόσο στενή του σχέση με τους θεσμούς της Εκκλησίας, όμως φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του στερήσει την πρωθυπουργία. Αυτός ίσως ήταν και η μοναδική αφορμή για να συζητηθεί το όνομα της Περιστέρας, καθώς οι λιγοστές της εμφανίσεις, η άρνησή της για συνεντεύξεις και οποιασδήποτε μορφής έκθεση και η επιλογή της να ζει στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να δίνει στόχο, δεν έδωσαν πολλά περιθώρια στους δημοσιογράφους να «σκαλίσουν» τη ζωή της.
Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου
Περιστέρα, η πρώτη κυρία της Ελλάδας
Ο Αλέξης κατάφερε στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 να συγκεντρώσει ένα συντριπτικό ποσοστό έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά κάνοντας την Περιστέρα την πρώτη κυρία της Ελλάδας. Η διακριτική, λιγομίλητη και πάντα υποστηρικτική Μπέτυ εξακολουθεί να στέκεται σιωπηλά δίπλα στον Αλέξη, ενώ ακόμα και οι πανηγυρισμοί της για τη νίκη του συντρόφου της δεν έδωσαν τον παραμικρό στόχο.

koolnews.gr

COMMENTS

Όνομα

ΔΙΑΦΟΡΑ,13,διε,1,ΔΙΕΘΝΗ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,105,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,2,EΛΛΑΔΑ,50,
ltr
item
e-nea365: Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Μαζί από τα θρανία ως το Μέγαρο Μαξίμου
http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2015/01/alexis-tsipras-peristera-mpaziana-2-570-800x597.jpg
e-nea365
https://e-nea365.blogspot.com/2015/01/blog-post_118.html
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/
https://e-nea365.blogspot.com/2015/01/blog-post_118.html
true
467233299359476047
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy